Biodlingskurs

Biodlingskurs Biodlarkurs Biodling Kurs

Gå en kurs i biodling hos oss. Sedan 1930-talet har tusentals biodlare utbildats i Huddingeortens Biodlareförening. Välkommen du med!

Nybörjarkurser våren och sommaren 2022

En direkt övergång från teori till praktik ger bäst resultat.

TEORETISKA LEKTIONER
På grund av corona-smittorisken har Huddingeortens Biodlareförening valt att hålla den teoretiska delen av nybörjarkursen i biodling som filmer med fri tillgång. Lektioner så väl som fördjupning finns tillgängligt via ALLT OM BIODLING samt Youtube-kanalen med samma namn.
Studieledare: Johann Lang.
KurslitteraturBin till nytta och nöje kan köpas via Johann, kostnad 350 kr vid avhämtning. Boken kan även köpas via biredskapshandlare som t.ex. Freddy Duwe i Vårsta eller bokhandlare som t.ex. Bokus.

PRAKTISKA LEKTIONER
På grund av samhällsläget hålls årets praktiska lektioner i mindre grupper. Dessa beräknas börja i månadsskiftet mars/april 2022.
Anmälan:
Anmälan till praktiska lektionerna i Sundby bigård sänder du till Urban Schelén.
Studieledare: Tommy Jakobsson, Eden Coen och Hans Samland.
Plats för praktiklektioner: Föreningsbigården i Sundby.

Våra kurser blir ofta snabbt fulltecknade så var ute i god tid. Är kursen fulltecknad så kan du även bli medlem i föreningen och hjälpa till i arbetet på bigården i Sundby, det är ett utmärkt sätt att lära sig den praktiska delen av biodlingen.

Kommentarer från deltagare

Varmt tack för en bra och rolig kurs. Det har varit väldigt lärorikt, trevligt och inte minst roligt att det varit teoridelar varvat med praktiska delar. Utöver det har det varit trevligt att träffa så mycket trevliga blivande och befintliga ”binördar”. Varmt tack också för att ni är så vänliga, hjälpsamma och uppmuntrande! /Karin